کارت گرافیک گیگابایت RTX 3080 Ti VISION OC 12G
کارت گرافیک گیگابایت RTX 3080 Ti GAMING OC 12G
کارت گرافیک گیگابایت مدلGeForce RTX 3080 EAGLE OC 12G
کارت گرافیک گیگابایت مدل AORUS GeForce RTX 3070 Ti MASTER 8G
کارت گرافیک گیگابایت AORUS GeForce RTX 3070 MASTER 8G OC
کارت گرافیک گیگابایت مدل RTX 3070 Ti VISION OC 8G
کارت گرافیک ایسوس ROG STRIX RTX3070TI O8G GAMING
کارت گرافیک ایسوس TUF RTX3070Ti 8G GAMING
کارت گرافیک ایسوس مدل ROG-STRIX-RTX3070-O8G-GAMING WHITE
کارت گرافیک زوتاک GeForce RTX 3070 Ti Trinity OC 8GB
کارت گرافیک ایسوس KO GeForce RTX 3060 Ti V2 OC Edition 8GB LHR
کارت گرافیک گیگابایت GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G
کارت گرافیک گیگابایت RTX 3060 Ti EAGLE OC 8G
کارت گرافیک ایسوس ROG STRIX RTX3060 O12G V2 GAMING
کارت گرافیک زوتاک GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge OC LHR 8GB
کارت گرافیک ایسوس DUAL RTX 3060 O12G
کارت گرافیک گیگابایت GeForce RTX 3060 GAMING OC 12G
کارت گرافیک ام اس آی GeForce RTX 3060 GAMING X
کارت گرافیک ایسوس Dual Radeon RX 6600 8GB
کارت گرافیک ایسوس TUF GTX1660S 6G GAMING
کارت گرافیک ام اس آی مدل GeForce GTX 1660 Ti ARMOR 6G OC
کارت گرافیک گیگابایت مدل GeForce RTX 2060 WINDFORCE 6G rev. 2.0
کارت گرافیک گیگابایت مدل GTX 1660 SUPER™ OC 6G
کارت گرافیک (VGA)
کارت گرافیک قطعه ای در کامپیوتر است که به شکل مجزا از مادربرد روی آن نصب می شود و اطلاعات دیجیتال شده را دریافت کرده و آن ها را به شکل قابل مشاهده برای انسان تبدیل می کند، یا به عبارت دیگر اطلاعات دیجیتال را به آنالوگ تغییر می دهد. این قطعه در واقع یک برد مدار چاپی، حافظه و یک پردازنده اختصاصی است که به منظور پردازش و انجام محاسبات گرافیکی طراحی شده است. کارت های گرافیک به دلیل برخورداری از حافظه موقتی اختصاصی از نوع RAM، عملکرد بهتری نسبت به انواع دیگر پردازشگران گرافیکی دارند. بطور کلی می توان گفت هدف کارت گرافیک، تشکیل سیگنال هایی است که پیکسل ها را روی نمایشگر نشان دهد.
انواع کارت گرافیک
امروزه دو شرکت عمده و مهم یعنی AMD و Nvidia انواع کارت گرافیک را برای کامپیوتر و لپ تاپ طراحی و تولید می کنند. اگرچه این دو مدل کارت گرافیکی تقریبا عملکرد مشابهی دارند، ولی تفاوت های کوچکی دارند که به آن ها اشاره می کنیم:
کارت گرافیک AMD : شرکت AMD، علاوه بر کارت گرافیک کامپیوتر، چیپست مادربرد و مایکروپراسسور نیز تولید می کند. از گرافیک AMD هم در ایکس باکس و هم پلی استیشن استفاده می شود و به کارت گرافیک مخصوص بازی معروف است و از نظر قیمت ارزان تر از مدل دیگر است هم چنین کارت گرافیک ای ام دی برای کارهای گرافیکی مناسب تر است.
کارت گرافیک Nvidia : تکنولوژی های زیادی مرتبط با ارتقا فیزیکی سیستم و همگام سازی مانیتورهای خارجی را ساپورت می کند. این مدل بیشتر بعنوان کارت گرافیک لپ تاپ استفاده می شود. کارت گرافیک انویدیا برای کارهای محاسباتی مناسب تر است. ای ام دی درایوها را در صورت لزوم مستقیم دانلود می کند ولی در این مورد انویدیا کمی مشکل دارد. از سوی دیگر سرعت انویدیا در برخی مدل های آپدیت شده حتی تا هفت برابر بیشتر است.
کارت گرافیک اکسترنال : این مدل از کارت گرافیکی، بیشتر برای کاربران حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرد که مخصوص استفاده در لپ تاپ است و می تواند باعث افزایش قدرت گرافیکی آن شود.
مقدار حافظه کارت گرافیک
یکی از مهم ترین فاکتورها در هنگام خرید کارت گرافیک، مقدار حافظه آن می باشد که در واقع فضای مورد استفاده در هارد دیسک است. این مقدار ارتباط مستقیمی با اندازه مانیتور، رزولوشن (که برحسب پیکسل است) و تنظیمات اجرای تصاویر دارد که برای تعیین آن از استانداردهای مگابایت و گیگابایت استفاده می شود. نکته قابل توجه این است که اگر حافظه از مقدار مورد نیاز کمتر باشد، سیستم با افت فریم روبرو می شود. یکی دیگر از مواردی که باید به آن دقت کرد، فرکانس حافظه است که مستقیما روی اجرای بازی تاثیر می گذارد و هر چه بیشتر باشد پهنای باند بیشتری به وجود می آورد. بر اساس همه این موارد کارت گرافیک 2 گیگ، 4 گیگ و ظرفیت های دیگر عرضه می شوند.
برندهای مختلف کارت گرافیگ
کارت گرافیک که از مهم ترین قطعات کامپیوتری خصوصا برای بازی و گیمینگ، گرافیک و عکاسی می باشد، توسط برندهای متعددی در جهان طراحی و تولید می شوند که می توان به این موارد اشاره کرد: کارت گرافیک ایسوس (Asus)، ام اس آی (MSI)، بایوستار (Biostar)، گیگابایت (GIGABYTE).